Csupacsillag ajtódísz

Ekkor: 2013. december 5. | Itt: Egyéb | 0 hozzászólás

Csupacsillag ajtódísz

Az ünnepek előtti nagytakarításból Sári is kivette a részét. Édesanyjával közben arról beszélgettek, hogy karácsony előtt nem csupán a lakásnak kell csillognia, hanem a szívünknek is.

Sári alig várta, hogy Somának is elújságolja ezt a furcsa dolgot. „Söpörni? Fényesíteni a szívünket?” – Végül arra jutottak, hogy bizony az ő szívükre is ráfér egy kis rendrakás. Hiszen nem akárkit várnak! Egy királyt, Jézust! S ő csak a tiszta szívben érzi igazán otthon magát.

Megígérték, hogy ezentúl jobban odafigyelnek arra, hogy egy-egy haszontalan szó vagy tett ne okozzon rendetlenséget a szívükben. Így biztosan jó helye lesz náluk Jézusnak.

Somának nagyszerű ötlete támadt: ha az első karácsonyéjszakán egy csillag igazi GPS-ként mutatta a napkeleti bölcseknek az utat, akkor ők ketten Sárival készítenek egy Csupacsillag ajtódíszt. Hátha fordítva is működik…

 

(1. kép)kep1_kar

Zöld kartont, színes karácsonyi papírokat, ceruzát, ollót, vonalzót, ragasztót, színes gombokat és szalagot vettek elő.

 

(2. kép)

 Ezt a csillagsablont

vastag papírra másolták.

kep2_kar

 

            (3. kép)kep3_kar

A minta alapján 12 csillagot vágtak ki a zöld kartonból.

Egy régi kartondoboz oldalából készítették el a koszorú alapját a lehető legegyszerűbb módon. Előbb egy nagy lapostányért rajzoltak körbe, majd egy kisebbet. Miután kivágták, körberagasztották a zöld csillagokkal.

            (4. kép)kep4_kar

A karácsonyi papírokból szintén 12 csillagot vágtak ki.

Ezeket – egy vonalzó segítségével – térbeli csillagokká „varázsolták” úgy, hogy a külső csúcsoktól a belső csúcsok felé haladva hajtogatták azokat. 

 

(5. kép)kep5_kar

Az élek mentén ellenkező oldalra hajtották a külső és a belső csúcsokat.

(6. kép)kep6_kar

A csillagokat – egy kivételével (annak helyet hagyva) – ráragasztották a koszorúra, majd vidám kis gombocskákat ragasztottak rájuk. (Ez Sári ötlete volt.)

(7. kép)kep7_kar

Szélesebb szalagból egy kisebb és egy nagyobb masnit készítettek úgy, hogy nem a csomóval, hanem rögtön a „nyuszifülekkel” kezdték a hajtogatást. Egy színes szalaggal azután erősen összefogták a két masnit. Végül a kisebbik szárait levágták.

(8. kép)kep8_kar

Így erősítették a masnikat a kihagyott helyre a díszen. Majd rákerülhetett az utolsó csillag is.

Végül Sári apukája ragasztópisztollyal szalagot rögzített a koszorú hátoldalára. Elkészült a Csupacsillag ajtódísz. Hadd hirdesse nálad is: „Isten hozott!”

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük