Napország

Ekkor: 2014. augusztus 26. | Itt: Cikcakk, Cikkek mentén | 0 hozzászólás

Tudtad, hogy a gyerekek is lehetnek misszionáriusok? Gondolj bele, hogy nem csak felnőttek vihetik az örömhírt, hogy az emberek megismerjék Jézust, hanem te is!
A következőket a Napország énekegyüttes vezetője, Baker Ágnes meséli el.

kep_07_

„Maradjunk együtt, és tanuljunk még több éneket!” – kérlelt a gyerekcsapat a karácsonyi műsor után. Így aztán minden héten találkoztunk, és Jézus szeretetéről, megváltásáról, Isten országáról tanultunk énekeket koreográfiával. Hamarosan meghívást kapott a csapat, hogy koncertet adjon egy keresztény művészeti esten a fővárosban. Ahogy közeledett a fellépés napja, egyre nagyobb lett az izgalom, és nőtt az aggodalom! Milyen lesz? Hogy fog sikerülni? Nincs is tapasztalatunk igazi színházteremben kiállni. Mi nem is vagyunk művészek, csak gyerekek egy gyülekezetből, akik szeretik Jézust, és szeretnek róla énekelni!

Istennek azonban tetszett, hogy ezek a gyerekek róla énekeljenek. Különleges módon bátorította őket. A koncert napjának reggelén a vasútállomáson izgatottan kérdezgették egymást:
−    Olvastad a ma reggeli Igét? „
−    Igen. Te is?
−    Az volt benne Nehémiás könyvéből, hogy „Maga a menny Istene ad nekünk sikert, mi pedig az Ő szolgáiként kezdjük el az építést.”

kep_04

Aznap este a lelkes közönség többször is visszatapsolta a gyerekcsapatot. Az igazi siker azonban az volt, hogy Isten használta őket abban, hogy a róla szóló üzenet a felnőttek szívéig érjen. Sokan könnyes szemmel köszönték meg az élményt. Így kezdődött a Napország énekegyüttes szolgálata.

Vittük a jó hírt dalban, bizonyságtételben, pantomimmal művelődési házakba, szabadterekre, fesztiválokra, idősek otthonába, olyan emberekhez, akik soha nem mentek el templomba. Aki Isten csapatába tartozik, és őt szolgálja, annak valódi „istenélményekben” lehet része. Mi is mélyen átéltük az ő jelenlétét! De még fellépő ruháról is gondoskodott, amit a nemzetközi King’s Kids gyerekcsoporttól kaptunk ajándékba.

kep_03

Az egyik alkalommal különös dolog történt! Budapesten a Mátyás templom mellett kapott lehetőséget a csapatunk egy szabadtéri koncertre. Úgy tűnt azonban, hogy nem lehet megtartani a szakadó eső miatt. Már három napja esett az egész országban, és még napokig esőt mondott az időjárás-jelentés. A Halászbástya fedett árkádja alá húzódva vártuk, hogy fel tudják szerelni a technikai berendezést, de nem volt sok remény.

A gyerekek szomorúak voltak, mert nem akarták, hogy elmaradjon ez az alkalom. Átölelték egymást, és együtt imádkozni kezdtek ahhoz a Valakihez, akiről azt tanulták a bibliaórán, hogy ő mindenekfelett Úr. Hogy még a természet fölött is hatalma van, hiszen mindent ő teremtett. Kérték Istent, hogy állítsa el az esőt, hadd énekelhessenek róla az embereknek. Képzeld csak el, mi történt! Nemsokára kitisztult felettünk az ég. De éppen csak egy kis területen, éppen akkor, amikor a koncertet el kellett kezdenünk! A Halászbástyáról jól látható volt, hogy a városban tovább esett az eső. Nagy volt az öröm és hála az imameghallgatásért!

De ekkor felmerült még egy akadály. A templomban éppen diplomatáknak, fontos embereknek tartottak egy komolyzenei hangversenyt, és nem akarták, hogy a gyerekek ott kint énekeljenek. Valamilyen „tévedés” folytán ugyanarra az időpontra kaptunk engedélyt, és ez nem tetszett a szervezőknek. Istennél azonban nincs véletlen!  A diplomaták biztonsága és védelme érdekében rengeteg rendőrt állítottak körbe a téren és a Halászbástyán. Több volt a rendőr, mint a szobor! Mindannyian végighallgatták a Napország zenés üzenetét Istenről, hiszen oda voltak állítva, és nem hagyhatták el a helyüket. Nagyon izgalmas és különös érzés volt ennyi rendőr figyelő szemétől körülvéve énekelni.

kep_05

A koncert után a gyerekek odamentek az emberekhez, még a rendőrökhöz is. Nem féltek tőlük! Isten bátorságot adott nekik, hogy merjenek beszélgetni velük Jézus Krisztusról! A rendőrök elmondták, hogy ők még soha ilyet nem láttak, nem hallottak. Isten így gondoskodott arról, hogy ez a sok-sok rendőr hallhassa az evangéliumot. Mint kis misszionáriusokat, a gyerekeket küldte közéjük.

A világ számos országában szolgálnak gyermekcsoportok. Ilyen a King’s Kids is, akik énekkel és személyes tanúságtétellel viszik az evangéliumot sokszor veszélyes helyekre, szegény országokba,  nyomortelepekre, különböző népekhez, nemzetekhez.

Azt kérdezed, mi a menő? Hát Isten csapatába tartozni! Micsoda izgalmas, élményekkel teli kaland! És Isten neked is adott olyan képességet, amellyel szolgálhatod őt!
Szeretnéd továbbadni az evangéliumot másoknak? Imádkozz ezért, és keresd a lehetőséget!

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük