TÜKRÖM, TÜKRÖM… …mondd meg nékem, hogy szeressek?

Ekkor: 2015. április 1. | Itt: Cikcakk | 0 hozzászólás

TÜKRÖM, TÜKRÖM… …mondd meg nékem, hogy szeressek?

Tudod, mi a különbség a tükör és az üveg között? Csupán annyi, hogy a tükör hátlapját vékony ezüstréteggel kenik be, amitől nem lesz átlátszó, és magunkat láthatjuk benne. Az üveg viszont teljesen áttetsző – rajta keresztül másokat láthatunk. Mindkettőre szükség van.

Készíts egy könyvet, amelyből annak ellenére, hogy csak néhány szót tartalmaz, mégis a legtöbbet olvashatod ki: hogyan szeress másokat!
Amire szükséged lesz: két darab kartonlap (13 cm x 15 cm), két darab mintás (17 cm x 19 cm) és két darab egyszínű papír (12 cm x 14 cm), tükörfólia (9 cm x 11 cm), celofán (9 cm x 11 cm), 50 cm hosszú keskenyebb és 10 cm szélesebb szalag, papírragasztó, olló, ceruza, vonalzó.

1.Az egyik kartonlap közepébe vágj egy 9 x 11 cm-es ablakot!
2. Ragaszd rá a mintás papír hátoldalára ezt az ablakos kartonlapot, és a sarkait átlósan vágd le!
3. A mintás papír kiálló széleit hajtsd be, és ragaszd a kartonra! Ezután a mintás papíron is vágj egy ablakot úgy, hogy a fehér oldalára húzz átlósan két vonalat, és azok mentén nyírd a papírt! Ezeket hajtsd ki és ragaszd le!
4. A másik kartonlapot ugyanígy vond be a mintás papírral, de azon ne vágj ablakot! Elkészült a könyvecskénk elő- és hátlapja.
5. Az egyszínű papírt ragaszd rá a könyvecske hátlapjára (vagyis arra, amin nincs ablak, annak is a nem mintás oldalára)! De úgy, hogy előbb illeszd rá balról a széles szalag felét (ez tartja majd össze a két lapot), jobbról pedig a keskeny szalag felét!
6. A másik egyszínű papír közepébe vágj ugyanolyan méretű ablakot, amilyen a kartonlapon is van! Ragaszd rá a kartonlap ablakára (belülről) a fóliadarabot! Ahogyan a képen látod, helyezd egymás mellé a két vastag lapot! Az ablakos rész jobb széléhez rögzítsd a széles szalag másik felét, balról pedig illeszd oda a maradék 25 cm-nyi keskeny szalagot! Óvatosan helyezd rá az ablakos egyszínű papír ragasztóval bevont felületét!
7. Az öntapadós tükörfóliát helyezd a másik oldalra! Keskeny papírcsíkokra külön-külön írd rá az ige szavait: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22,39) Ragaszd a papírra a szavakat!

Végül hajtsd össze a könyvecskét, és kösd meg a szalaggal.

De ne maradjon becsukva a könyvecske! „Olvass” belőle minden nap úgy, hogy vess előbb egy pillantást a tükörre – ott magadat láthatod. Aztán, ugyanazzal a tekintettel gyorsan nézz át az „üvegen”, hogy meglásd a másikat is . Így szeress!

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük