Fura szokások a nagyvilágban

Ekkor: 2015. június 17. | Itt: Cikcakk | 0 hozzászólás

Angliában és Finnországban nagyon illetlen dolog zsebre tett kézzel beszélgetni, Svájcban pedig nem illik ülés közben a bokát a térden keresztbe vetni. Franciaországban tilos nyilvánosan rágózni. Talán hallottál már róla, hogy nem mindenhol jelent a fejbólintás igent, a fejrázás pedig nemet – Bulgáriában például pont fordítva használják ezt! Törökországban pedig szemöldöküket felhúzva és szemhéjukat lecsukva mutatják ki ellenvetésüket az emberek.
A távol-keleti kultúrában megannyi számunkra furcsa szokást találhatunk. Az ott élő emberek nem szokták annyira kimutatni az érzéseiket. Ezért szinte mindig mosolyognak, de kizárólag csukott szájjal, mert illetlenségnek számít, ha kilátszanak a fogak. Érdekes, hogy Kínában tilos egymás fejét megérinteni, mert úgy tartják, hogy ott lakozik a szellem. Koreában a csámcsogás és a böfögés elismerésnek számít, szinte minden étkezéskor kötelező viselkedés. A koreaiak – de a svédek vagy az amerikaiak is – mindig szipognak, mert a zsebkendő használatát undorítónak tartják.
Tudni illik, hogy mit illik – hiszen könnyen kalamajkába keveredhetünk, ha néhány alapvető szokást nem ismerünk. Legyen szó a köszönésről, étkezési szokásokról vagy a mindennapok rutinjáról, mindannyian különbözőek vagyunk. Mások vagyunk, de pont ezek miatt az apróságok miatt lesznek még érdekesebbek az utazásaink vagy a külföldi látogatókkal való találkozásaink.

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük