Különleges állatok

Ekkor: 2015. június 17. | Itt: Cikcakk | 0 hozzászólás

Különleges állatok

Narvál
A tengerek egyszarvúja, meseszerű lény. Az északi sarkvidék nyílt vizeiben élő, fehér színű cetféle hímjei szájnyílásuk fölött, hosszú, egyenes agyarat viselnek a szájnyílásuk fölött. Senki nem tudja, mi a funkciója az agyarnak, azonkívül, hogy a hímek néha játékosan „kardoznak” vívnak velük.A narvál a halakból, rákokból, tintahalakból álló táplálékát a tenger fenekéről, közel 200 méter mélységből szerzi. Akár 30 percet is képes víz alatt tölteni egyetlen levegővétellel. Mert a narvál nem hal! Ugyanúgy tüdővel lélegzik, mint te.

Kép forrása:

http://www.erdekesvilag.hu/a-vilag-legfurcsabb-allatai/

Selyemmadár

Az Ausztráliában és Új-Guineában élő lugasépítő madarak közé tartozó selyemmadár valóságos kis kertet épít szíve választottjának. Az elkészített lugast kék színű tárgyakkal, tollakkal és virágokkal díszíti, de nem elégszik meg ennyivel. Képzeljétek, a fáradhatatlan „lakberendező” ecsetet ragad, és ki is festi lugasa falait! Ecsetjéül puhára rágott kéregdarabot, festékéül összerágott faszénből és növényi maradványokból álló pépet választ. A tojó ezután megszemléli a mesterművet. Kis építészünk nem várja ám őt üres kézzel: eljegyzési ajándékát násztánc kíséretében adja át.

Kép forrása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Selyemmad%C3%A1r

Repülő mókus

Nemcsak a déli féltekén, de Európában Finnországban és elvétve néhány balti államban is találkozhatunk ezzel a különleges kis jószággal. A nyír- és nyárfákkal elegyes tűlevelű erdők lakója éjszakai életmódot folytat. A fák csúcsáról leveti magát, és akár 60 méter hosszan is képes vitorlázni a következő fáig. Repülését a végtagok között feszülő bőrhártya segíti, amelynek feszítésével a repülés irányát és sebességét szabályozza. Kormányként a farka szolgál. Egyebekben hasonlóan viselkedik a mi mókusunkhoz.

Kép forrása: http://www.erdekesvilag.hu/igy-repulnek-a-deli-repulomokusok/

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük