Minden gyermeknek szüksége van családra

Ekkor: 2015. december 7. | Itt: Cikcakk | 0 hozzászólás

Minden gyermeknek szüksége van családra

A világon mégis sok olyan kisfiú és kislány él, akiknek sajnos ez nem adatik meg. Valamilyen oknál fogva nincs családjuk… Csak Magyarországon több ezer gyermek él a vér szerinti szülei nélkül. Állami intézetekben nevelődnek – de vannak, akik nevelő vagy örökbefogadó családokban nőnek fel.
Istennek nagyon fontosak ezek a gyerekek, és fontos számára a család.

Jézus is családban nőtt fel
Amikor Isten elküldte Fiát, az Úr Jézust, őt is családba helyezte. Egy földi nevelőapát rendelt mellé, Józsefet, aki ugyanúgy szerette a gyermek Jézust, mint a saját fiát.

A gyermek Isten ajándéka
Selmeczi László pedagógusként ismerte meg a nehéz sorsú gyermekek életét. Felesége, Ottilia egy romániai árvaház látogatásakor szembesült az állami intézetben nevelkedők szomorú sorsával. Már jegyespárként elhatározták, hogy maguk is örökbe fogadók lesznek. A munkájukat is így választották meg: közel húsz évig segítették nevelőcsaládok munkáját Bodrogon.

NECSAK (Nevelő Családok Közössége) − Bodrog
A Menedék Alapítvány bodrogi otthonába olyan házaspárok költöztek, akik a saját gyermekeik mellé másokat is magukhoz vettek állami gondozásból. Megszületett a „Jó az Úr” Bodrogi Baptista Gyülekezet, és a rendszerváltás után itt indult el először keresztyén oktatás az országban: először óvoda, majd általános és zeneiskola is.

Örökbefogadás
Ottilia és Laci az első fiuk, Nimród születése után biztosra vették, hogy a következő gyermeküket már örökbe fogadják. Istenhez fordultak imádságban, mert úgy gondolták, hogy ők még nem, de a mennyei Atya már nagyon jól ismeri azt a csöppséget, akit rájuk akar bízni. Hiszen Krisztus példáját követve, segíteni akartak valakin, aki szükségben volt, esély nélkül arra, hogy szerető családi környezetben nőjön fel.
Így került a családjukba Éliás, a dongalábú, romaszármazású kisfiú.

Dongaláb:
Gyakori fejlődési rendellenesség: a baba lábfejei befelé fordulnak. Időben kezdett gyógytornával, egyéb kezelésekkel teljesen meggyógyítható.

„Eljött hozzánk az Éliás! Az Úr Jézus Krisztus küldte, hogy szeressük.”
Így adta hírül Nimród mindenkinek Éliás megérkezését a Selmeczi családba.
Éliás lábának kezelése évekig tartott. Már babakorától fejlesztésre, gyógytornára, úszásra kellett járni vele, és örökbefogadó szülei folyamatosan imádkoztak a gyógyulásáért. Éliás hatévesen elhagyhatta az ortopéd cipő viselését. Ma már fut, biciklizik, és sportol, focizik, mint minden más, egészségesen született gyermek.

Isten gyermekei lehetünk
Ahogy a karácsonyi történetet hallod és olvasod mostanában, jusson eszedbe, hogy Isten mennyire szeret, és kész téged is a családjába fogadni! Szánj időt arra, hogy hálaadással imádkozz szerető szüleidért! Gondolj azokra is, akiknek mindez nem adatik meg, és imádkozz azokért a családokért, ahol Jézus nevében befogadnak gyerekeket!

Válasz írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük