Csodálatos állatok

Ekkor: 2016. május 24. | Itt: Cikcakk, Cikkek mentén | 0 hozzászólás

Csodálatos állatok

Főnix madár
A főnix egy gyönyörű madár az egyiptomi és más népek meséiben. Kicsit a pávához, kicsit a sashoz hasonlít, tollai viszont piros és arany színben pompáznak, ezért napmadárnak is nevezik. A legenda szerint különleges tulajdonsága, hogy 1461 évig él. Tehát az a főnix madár, amelyik a nagyszüleiddel egyidős, még igencsak fiatalnak számít. Hosszú élete alatt csak harmatot eszik, és a fahéjfa ágaiból készít fészket magának. Amikor a fészek végre elkészül, a nap sugarai felgyújtják azt, és maga a madár is elég a tűzben, de itt kezdődik csak a varázslat! A tűz hamvaiból egy új főnix madárka születik, akinek ugyanolyan hosszú élete lesz, mint az elődjének.

Jónás nagy hala
Gondolkoztál már azon, vajon milyen óriási hal nyelhette le egészben Jónást, amikor beleesett a viharos tengerbe? A tudósok szerint Isten egy cetcápát küldött az engedetlen próféta megmentésére. A világ legnagyobb hala akár tizenkét méteresre is megnőhet, és nagyjából olyan nehéz, mint egy autóbusz. Szinte egész nap nagyra nyitott szájjal úszkál a trópusi tengerekben, mindent befalva, ami csak az útjába kerül. Szerencsére azonban legjobban a planktonokat és az apró rákokat kedveli. Bár a cetcápák az embereket egyáltalán nem bántják, Isten parancsára egy ilyen hal a maga hatalmas szájával könnyedén el tudta nyelni Jónást. Nagyon békés állat, néha még azt is megengedi az arra úszóknak, hogy belé kapaszkodjanak.

Válasz írása

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>